

15th Management Board Meeting - February 2019

Thursday 21th at 09:00 to Friday 22th 13:00 BSH, Hamburg, Germany

AGENDA

Thursday 21th 09:00- 13:00

- 9h00 Welcome and adoption of agenda. B Klein (5 min)
- 9h05 Review of action list of the 14th Management Board and 10th Council meetings. S. Pouliquen (30 min)
- 9h35 Preparation of next User Workshop. All (60 min)

Coffee break (15mn)

- 10h45 Brief update on EU projects that finishes in 2019 S Pouliquen
 - AtlantOS (10mn)
 - ENVRIplus (10mn)
- 11h05-year evaluation by the STAG in 2019 *All*
 - Introduction S. Pouliquen (10 min)?

What is expected (feedback from 10th Council), Dates, Where we are

- Synthesis of the 5-year period (past): detailed outline *M. Barbier (30mn)*Split in working groups on identified topics of the report to clarify contants and messages to be carried on *all (60 min)*
- --- Lunch Break (13:00 14:00) ---



Thursday 21th February 14:00-18:00

- 14h 00 5-year evaluation by the STAG in 2019 follow on
 - Synthesis of the 5-year plan (future): detailed outline M. Barbier (30mn)

 Split in working groups on identified topics of the report to clarify contants and messages to be carried on all (60 min)

16h00 coffer break

- 16h15 Brief update on EU projects
 - MOCCA R. Cancouët (15 min)
 - Euro-Argo RISE C. Gourcuff (15 min)
 - ENVRI-FAIR S. Pouliquen (15 min)
 - ERIC-Forum G. Obolensky (15 min)

17h30 end of the day

Friday 22th February 09:00- 13:00

• 9h00 Wrap-up of discussions on the 5 years evaluation by the groups rapporteurs (90mn)

Coffe break 15mn

- 10h45 Argo DMQC using machine learning, Sean Tokunaga (30 min)
- 11h15 Feedback from ADMT and AST preparation 30mn
 - Improving Metadata for EU floats (link to deployment sheet informations) R Cancouët
 - Detection of sudden drift in Salinity (SBE Serial numbers 6000-7100 and after) What actions to be taken *S Pouliquen/B Klein*
 - Implementation plan for 2020 R Cancouët
 - Key messages from Euro-Argo to AST C Gourcuff/B Klein
- 11h45 Brief update on Communication C. Gourcuff (10 min)
- 12h00 Next meeting and AOB. B. Klein D. O'Conchubhair (10 min)

Participants:

Management Board: Donnelly M., Haapala J., Klein B., Korres G., Maze G., Mork Kjell A., O'Conchubhair D., Poulain P.-M., Sterl A., Slabakova V., Velez P., Walczowski W.

Euro-Argo ERIC: Cancouët R., Gourcuff C., Pouliquen S., Obolensky G.

Invited: Kassis D., Nortastefano G., Tokunaga S.